وي در نشست همانديشي تبيين راهکارهاي توسعه صادرات صنايع دستي با بيان اين که توجه جهان بايد به صنايع دستي جلب شود، افزود: شوراي عالي ايرانيان خارج از کشور ميتواند ارتباط ميان اين دسته از ايرانيان با معاونت صنايع دستي را برقرار کند.
مولايي نماينده بخش امريکاي جنوبي وزارت خارجه نيز از مسوولان صنايع دستي درخواست کرد پيش از هر کاري به اين پرسش پاسخ دهند که چه ميزان از درآمد سرانه را ميتوانند تامين کنند.
وي افزود: سفارتخانههاي ايران در اين منطقه اغلب فعاليتهاي سياسي دارند و تنها در ونزوئلا و برزيل ميتوان به دنبال ايجاد زمينههاي همکاري در عرصه صنايع دستي بود.
نماينده بخش امريکاي جنوبي وزارت خارجه يادآور شد: برخي از ايرانيان مقيم کشورهاي اين بخش به صنايع دستي علاقهمندند و فروشگاههاي صنايع دستي ايجاد کردهاند، اما به دلايل گوناگون بيشتر فعاليت اين افراد به فروش فرشهاي پاکستان و افغانستان محدود ميشود.
يزداني، نماينده ادارههاي تخصصي وزارت امور خارجه، نيز گفت: تاکنون در بخش تبليغات صنايع دستي موفق عمل نکردهايم.
وي با بيان اين که سفارتخانهها ميتوانند در زمينه صنايع دستي همکاري کنند، افزود: وظايف سفارتخانهها تعريف شده است و اين اماکن نميتوانند به برخي فعاليتهاي تجاري وارد شوند.
وي در ادامه، توسعه صنايع دستي را در ارتباط مستقيم با گردشگري دانست و گفت: توسعه اين بخش نيازمند جذب اعتبارات جديدي است.
اين مقام مسوول يادآور شد: نبايد به صنايع دستي نگاهي صرفا هنري داشت و اين هنر ـ صنعت از منظر تجاري نيز بايد مورد بررسي قرار گيرد.
نايبرئيس اتحاديه صادرکنندگان و توليدکنندگان صنايع دستي نيز در نشست فوق گفت: متاسفانه سفارتخانهاي همچون آلمان رنگوبويي از هنرهاي سنتي ايران ندارد و اين در حالي است که اين سفارتخانه ميتواند شاخصهاي براي معرفي هنر ايران به ديگر کشورهاي خارجي باشد.
«مسعود موسويزاده» افزود: مد و لباس، دستبافتهها، رودوزيها و زيورآلات سنتي از کالاهاي ارزشمند صادراتي صنايع دستي به شمار ميآيند.
وي در پايان با اشاره به پيشرفت طراحي لباس در کشوري همچون پاکستان، گفت: پاکستان که خلاقيت چنداني در اين عرصه ندارد امروز برندهاي درخور توجهي را به خود اختصاص داده است.
ب/112
انتهای پیام/